AKTUELNO

Šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević je, u pisanoj izjavi medijima, osudio, kako je naveo, "napad ujedinjene opozicije na nezavisno i slobodno novinarstvo".

On je rekao da se SPS zalaže za nezavisne medije koji, kako kaže, treba da budu garant istine u Srbiji i oslobođeni svih pritisaka, naročito "od strane družžine u kojoj sede oni čiju je vladavinu obeležžio najveći medijski mrak u Srbiji".

Tada se, prema njegovoj oceni, nije moglo čuti drugačije mišljenje u Srbiji, dok je danas, navodi, veoma prisutna kritika aktuelne vlasti.

- Kako ova družžina danas vidi slobodu medija? Tako što angažžuje batinaše da se obračunavaju sa novinarima koji im nisu po volji, izbacuje ih sa svojih konferencija za štampu, tako što neće odgovarati na pitanja novinara, jer im se ne sviđaju, tako što dolaze ispred javnog servisa kako bi pokušali da se bave uređivačkom politikom, ili tako što će, kao danas, pokušati da utiču na uređivačku politiku privatnih medija - upitao je šef poslanika SPS.

Foto: Fonet

Milićević pita i da li su to osnovni postulati demokratskog društva za koje se oni zalažu.

- Oni još uvek ne shvataju da se demokratija ostvaruje na izborima, a ne na način koji su oni zamislili - na ulici i na silu. Na njihovu veliku žalost građani ih ne prepoznaju kao bilo kakvu alternativu vladajućoj koaliciji - istakao je Milićević.

Ocenjuje da su se predstavnici opozicije okupili, ne da bi pobedili, već da bi, kaže, politički preživeli.

- Bilo kakva njihova priča o navodnim izbornim pravilima je zapravo traganje za opravdanjem svakog narednog izbornog debakla. Prvi ih očekuje već u Lučanima, iako smo im mi 'čestitali' na pobedi koju su već unapred proglasili - naveo je Milićević u pisanoj izjavi.

#Opozicija

#SPS

'